Home » HR-advies

Niet zomaar een HR partner

Sluit uw huidige HR-systeem niet meer aan bij uw organisatie? Wij gaan verder waar uw HR-systeem u in de steek laat.

Zijn er in de loop van de tijd binnen uw organisatie allerlei losse Excel-documenten ontstaan? Wat precies nodig is om deze documenten te bundelen naar een uniform systeem, is nog niet helemaal helder in beeld bij uw medewerkers en binnen uw organisatie. Bij RheiGroup hebben wij de kennis en ervaring om u hierin te begeleiden en te helpen in de keuze van de passende oplossing.

Elke organisatie is uniek en in iedere organisatie zijn het de mensen die de doelen realiseren.

Procesoptimalisatie: gewoontes worden doorbroken

Workflows (ook wel bedrijfsprocessen) komen in iedere organisatie voor. Groot of klein, er zijn altijd werkzaamheden die vaak voorkomen en in een bepaalde volgorde moeten worden gedaan. Wanneer deze processen keer op keer inefficiënt worden uitgevoerd, wordt er veel tijd en daarmee ook geld verspild. Door een systeem te gebruiken voor bijvoorbeeld een indiensttredingsprocedure, worden gebruikers geïnformeerd over iedere stap in het proces en kunnen de verschillende afdelingen efficiënt en transparant samenwerken voor een vlotte indiensttreding.

Digitaliseren van HR-processen

Door je proces goed te digitaliseren, automatiseer je administratief werk. Door administratieve taken te minimaliseren, kunnen medewerkers zich op hun kerntaken richten en krijgen ze ruimte om te innoveren. Redenen om een proces te optimaliseren kunnen uiteenlopen. Kostenreductie kan een reden zijn, maar ook kwaliteitsverhoging en kwaliteitsborging. Door consistent en efficiënt te werken kunnen deze doelen worden behaald.

Knelpunten inzichtelijk met onze Lean SCIO™

RheiGroup heeft een eigen methodiek ontwikkeld genaamd SCIO™. Met onze SCIO™ methode doorgronden wij samen met de dagelijks betrokkenen de werkprocessen en maken wij knelpunten bespreekbaar en inzichtelijk. Op basis van de knelpunten bepalen wij samen met uw medewerkers korte en lange termijn oplossingen.

De inzichten en kennis vanuit uw bedrijf, worden samen met onze expertise en creativiteit gebundeld. Gewoontes worden doorbroken en zaken die niets toevoegen aan het proces, worden ter discussie gesteld. Wij bekijken naast de organisatorische aspecten ook de bestaande of gewenste digitale ondersteuning.

HR-advies en software ontwikkeling voor International Mobility Service

Hoe we een afdeling met onze maatwerkoplossing hebben geholpen om efficiënt te werken.

Talent moet groeien!

Maak talent inzichtelijk met een talentmanagementsysteem

Ontwikkeling van uw medewerkers is essentieel in deze snel veranderende wereld, waar duurzame inzetbaarheid hoog op de agenda staat. Een manier om proactief bezig te zijn met duurzame inzetbaarheid is het in kaart brengen en ontwikkelen van talent. Wanneer talent niet wordt ontwikkeld, kan uw organisatie ook niet groeien. Uw medewerkers zijn echter de motor van uw organisatie. Om hun talenten goed te kunnen managen, is een talentmanagementsysteem een must. Zowel medewerkers als leidinggevende hebben hiermee in één oogopslag inzichtelijk hoe de werknemer ervoor staat. RheiGroup ondersteunt u graag bij het vinden van een talentmanagementsysteem uit het huidige marktaanbod of bij het ontwikkelen van maatwerksoftware.

Personeel digitaal scholen en ontwikkelen

Het is belangrijk uw huidige personeel regelmatig bij te scholen. Maar learning (leren en talentontwikkling) speelt niet alleen een rol bij uw huidige personeel, maar ook bij werving van nieuw personeel. Veel werkzoekenden kijken bij het kiezen van een nieuwe baan niet alleen naar de functie maar ook naar de leer- en ontwikkelmogelijkheden. Een extra reden om deze zaken op orde te hebben! Door een goede inzet van learning, is uw bedrijf toekomstbestendig. Iedereen wordt geïnformeerd over de nieuwe technieken en kan deze ook daadwerkelijk toe gaan passen. Met goede scholing haalt u al het talent uit uw personeel.

Wat kan learning software (LMS) voor uw organisatie betekenen?

RheiGroup heeft verschillende projecten gedaan met betrekking tot learning en loopbaanontwikkeling. Wij inventariseren het huidige learning-beleid en geven onze visie op welke punten er verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Daarnaast kijken we met onze IT achtergrond of LMS-software wellicht een rol kan spelen bij het creëren van een goede oplossing. Een goede oplossing houdt voor ons in: een praktisch HR-advies en/of eenvoudige IT-oplossing.

Software op maat: proces­gestuurd SharePoint ticketsysteem

Hoe we met gebruik van SharePoint een procesgestuurd ticketsysteem bouwden.

Resourcing voor zakelijke dienstverleninng op gebied van HR

Resourcing: de juiste kandidaat voor de juiste opdrachtgever

RheiGroup is gespecialiseerd in resourcing voor de zakelijke dienstverlening op gebied van HR, met een bijzondere expertise voor hoger kader- en directieniveau. Wij vullen ontbrekende expertises in en denken mee vanuit technische maar ook zakelijke mogelijkheden.

Wij beoordelen kandidaten niet alleen op functionele kwalificaties, maar meer nog op persoonlijkheid. Die werkwijze levert een omvangrijk, kwalitatief hoogstaand bestand op. Voeg daar een bijzonder waardevol netwerk van relaties en externe partners aan toe en je hebt de solide basis voor onze ‘executive search’. Wij van RheiGroup zijn de expert voor bedrijven met grote ambities en hoge kwaliteitseisen. 

Bekijk al onze producten en diensten

Samen vinden we de beste HR-oplossing

Scroll naar boven