Blog

Home » Blog

Blog

Robotica en HR

Er is in Nederland een trend gaande waar wij als RheiGroup erg blij van worden: Robotic Process Automation (RPA). Eenvoudig gezegd: Robots die terugkerende klusjes bij mensen uit handen nemen. Is RPA wellicht ook iets waar u blij van wordt? Wij stellen graag aan u voor: Probot.

AVG – wat moet je ermee?

Op dit moment is er paniek in ondernemersland. Aan de ene kant kan je er niet meer omheen dat er op gebied van privacy en dataverwerking een hele hoop gaat veranderen. De boetes zullen niet mis zijn. Aan de andere kant, is er nog zoveel onduidelijk: hoe kan je hier nou het best mee omgaan?

RheiGroup op Apply Veiligheidsdag

Op 30 mei hebben we een mooie dag gehad in Conferentiecentrum Bovendonk voor de Apply Veiligheidsdag. Een mooi moment om, in het kader van veilig werken, onze kennis over het gebruik van smartglasses op de werkvloer te delen én de visie van anderen hierover te horen.

Augmented Reality op de werkvloer

Wij zijn dol op alle nieuwe gadgets. Zo stonden we vooraan bij elke nieuwe iPhone release en lopen we ook al een tijdje rond met een smart watch om onze pols. De tijd waarin wij leven is fantastisch: de ene technische ontwikkeling volgt de andere op en onze wereld wordt vervuld van allerlei praktische en minder praktische uitvindingen.

Hans helpt bij leeroplossingen en cultuuromslagen

Hans is Senior Consultant bij RheiGroup en is gespecialiseerd in learningtrajecten bij grote organisaties. Hij kijkt waar een organisatie momenteel staat, naartoe gaat en wat het veranderingsproces betekent voor de medewerkers van de organisatie. Hij brengt in kaart wat deze medewerkers het beste kunnen gaan leren om zichzelf verder te ontwikkelen en hoe dit bijdraagt aan de organisatie.

RheiGroup en learning: wat hebben ze met elkaar gemeen?

RheiGroup heeft de afgelopen tijd meer gedaan dan alleen het geven van HR-advies en het verzorgen van IT-oplossingen. Klanten vroegen ons mee te denken over talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. Daarom breiden wij ons portfolio uit met learning. Learning is een essentieel onderdeel van talentontwikkeling en performancemanagement. Wij willen mensen wijzen op hun talenten en optimaal laten groeien.

Talentmanagement in het bedrijfsleven nodig?

Een van de veel geziene uitspraken in woonhuizen en in cafeetjes, is: “Don’t worry, be happy.” Deze uitspraak zou goed in het bedrijfsleven passen. Wat heeft u dan nog nodig, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken en gelukkig kan zijn? Stel doelen, zodat u weet bij welke resultaten u uw werk goed kan blijven doen. Kijkende naar grotere organisaties, zou dit een mooi streven zijn om toe te passen bij álle werknemers. Dat is een van de redenen waarom talentmanagement nodig is binnen een organisatie.

Digitaal beoordelen bij HR vordert gestaag

De afgelopen jaren is bij HR een duidelijke tendens geweest om steeds meer digitaal te werken op het gebied van beoordelen. Vooruitstrevende organisaties hebben hun beoordelingscyclus van traditionele of halfjaarlijkse 1-op-1 beoordelingsgesprekken, verschoven naar 360° feedbackmethodes. De implementatie kost tijd, maar werpt wel zijn vruchten af.

HR-analytics: ondanks moeite een echte must?

HR-analytics zijn al een aantal jaar in opmars. HR-managers zien HR-analytics als echte must om de rol van zakenpartner te vervullen. Toch blijkt HR er moeilijk mee om te kunnen gaan. Uit onderzoek blijkt dat 85% tegen zaken aanloopt bij de uitvoering van deze analytische programma´s. Maar eerst de vraag: wat zijn HR-analytics en hoe zet u deze analytics om in acties?