Fruit, gezonde voeding in bedrijfskantines, vitaliteit op de werkvloer

Vitaliteit op de werkvloer door gezonde voeding

Vitaliteit op de werkvloer door gezonde voeding

Vitaliteit en een gezonde leefstijl op de werkvloer staan meer dan ooit in de schijnwerpers. Bij vitaliteit denk je al snel aan ontspanning en beweging. Maar het heeft ook alles te maken met gezonde voeding. Hoe kijken werknemers daar tegenaan? En hoe kun je daar als werkgever op inspelen?

Gezonde voeding tijdens de pauze

De meerderheid van de werknemers vindt een gezonde leefstijl en vitaliteit op de werkvloer belangrijk. Werknemers waarderen het als de werkgever in de bedrijfskantine of het bedrijfsrestaurant voor gezond eten en drinken zorgt. Er zijn meervoudige effecten van het aanbieden van gezonde voeding op de werkvloer. Er is op de eerste plaats een direct effect op de gezondheid. Daarnaast is ook gebleken dat actief inzetten op gezonde voeding en vitaliteit een positieve houding van werknemers stimuleert.

Verleid je werknemers om een gezonde keus te maken

Een werkgever die investeert in gezondheid en vitaliteit, investeert in vitale werknemers. En vitale werknemers maken uiteindelijk een vitaal bedrijf. Het kiezen voor een aanbod van gezonde voeding is dus zo gek nog niet. Daarnaast is het zeker zo belangrijk om ervoor te zorgen dat de werknemers ook echt gezonde keuzes gaan maken. Als het erop aankomt wil je dat ze kiezen voor de bruine boterham en niet voor die vette snack. Hoe help je de consument hier een handje bij? Een voorbeeld is de hoeveelheid van een product dat je aanbiedt in de bedrijfskantine. Door een groter aanbod van gezonde producten zullen automatisch meer werknemers daar daadwerkelijk voor kiezen. Ook de plaats van een gezond product op de toonbank heeft effect op de gemaakte keuzes. Meer light kaas en bruin brood naast minder vette snacks verleiden op deze manier om met plezier de gezonde weg in te slaan.

Ook voor bedrijven zonder bedrijfsrestaurant of kantine

En wat nu als er geen bedrijfsrestaurant of bedrijfskantine is? Veel kleinere bedrijven hebben die luxe immers niet. Daar brengen de medewerkers zelf hun lunch mee of ze lopen tijdens de pauze even de stad in. Ook daar liggen kansen voor de inventieve werkgever. Besteed bijvoorbeeld het jaarlijkse personeelsuitje eens aan een kookworkshop met de focus op ‘gezond’. Dat is leuk, goed voor de teambuilding en ook nog eens bevorderlijk voor de vitaliteit. Zo’n workshop laat je werknemers zien welke keuzes mogelijk zijn om smakelijk en tegelijk gezond te eten. Ze gaan naar huis met inspiratie voor een leefpatroon waar gezonde voeding een deel van uitmaakt. Goede kans dat dat zich weer vertaalt naar de werkplek. Wellicht kiest het personeel nu toch sneller voor die gezonde boterham.

Vitaliteit op de werkvloer: er zijn altijd kansen.

Wellicht vind u dit artikel over voeding ook interessant om te lezen.

Scroll naar boven