Plezierig leven, in het hier en in het nu

Plezierig leven: in het hier en in het nu

Plezierig leven: in het hier en in het nu

Er is zoveel te doen, niet alleen op kantoor loopt u over van de werkzaamheden, ook in het weekend is het vaak aanpoten om alles uit die twee vrije dagen te halen. Vooral als het onderhouden van een gezin naast alle bezigheden dient te gebeuren. Daarom is het plezierig om even rust aan het hoofd te hebben en daar de tijd voor te nemen. Maar hoe dan?

Wat is het toch leuk om in het weekend even iets geheel anders te doen dan werk en de gedachten te verzetten. Even loskomen van de HR-werkzaamheden is alleen maar goed. Waar gaan de weekenden mee gevuld worden? Sommigen maken een planning voor de komende maand met alleen maar leuke uitstapjes en afspraken. Bijvoorbeeld die ene theatervoorstelling en het afspreken met vrienden die al te lang niet op bezoek zijn geweest. Ook zijn er nog evenementen die niet gemist kunnen worden. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn té veel activiteiten te doen en het leven is te kort om alles mee te maken.

Het laten schieten van kansen

Al deze activiteiten zorgen voor keuzestress. Het kan ook anders; vaak zijn het bepaalde momenten waarbij een persoon volledig in ‘het nu’ leeft, juist dé geluksmomenten van de dag. Het gaat om het jezelf zijn op dat moment, waarop genieten en het hebben van plezier een grote factor zijn. Het druk maken om alles wat nog moet, is wat ook een keer níet hoeft te gebeuren. Het laten schieten van kansen mag gewoon, zonder een schuldgevoel te hebben.

Het gaat om het zijn, niet om het doen

Soms is er de behoefte aan rust en eenvoud. U krijgt geen rust door als een kip zonder kop rond te rennen om maar overal aanwezig te zijn. Zodra het besef er is dat het gaat om het zijn en niet om het doen, kan het genieten beginnen. Bijvoorbeeld plezier beleven aan simpele dingen als het intens genieten van die lekkere maaltijd.

U hoeft niet alles te doen om alles uit het leven te halen. U kunt de wereld gerust even laten voor wat het is. Haal meer uit het leven dan u ooit voor mogelijk heeft gehouden en u zult zien dat u er ook nog een plezierig gevoel aan overhoudt.

Wij vinden plezier belangrijk, u ook?

Scroll naar boven