Robotica-en-HR-RheiGroup-1

Robotica op de werkvloer

Robotica en HR

Er is in Nederland een trend gaande waar wij als RheiGroup erg blij van worden: Robotic Process Automation (RPA). Eenvoudig gezegd: Robots die terugkerende klusjes bij mensen uit handen nemen. Is RPA wellicht ook iets waar u blij van wordt? Wij stellen graag aan u voor: Probot.

RPA?

RPA wordt ingezet met als doel het efficiënter en accurater maken van bedrijfsprocessen. De techniek biedt uitkomst bij processen met een lange doorlooptijd, waar veel mensen van verschillende afdelingen aan te pas komen. Denk hierbij aan administratieve HR-processen als werving en selectie en in- en uitdiensttreding. RPA is een software laag die over de bestaande systemen wordt gelegd en zodanig wordt getraind of ingericht dat het de gegevens die nodig zijn voor het uitvoeren van taken weet te vinden en te verwerken.

Robotica-en-HR-RheiGroup-4-02

Probot?

We zouden liegen te zeggen dat deze trend voor ons nieuw is. Hetgeen wat we namelijk al jaren doen is RPA. We zijn dan ook blij dat een groter publiek gaat inzien dat deze techniek de toekomst heeft. Wij noemen RPA liever ‘Probot’; een robot die medewerkers tot ware pro’s maakt. Wij maken Probots altijd met het doel de organisatie te ontlasten en ondersteunen.

Minder fouten, meer plezier

Probot’s kunnen medewerkers ondersteunen bij het vinden en verwerken van data, maar ook een helpende hand zijn bij het opleveren van rapportages en analyses. Zo wordt het mogelijk met dezelfde mankracht meer werk te verzetten en minder fouten te maken. Daarnaast neemt het werkplezier van uw personeel ook nog eens toe. Zij hoeven immers niet meer urenlang dezelfde acties uit te voeren, wat hun functie gevarieerder en interessanter maakt.

Robotica-en-HR-RheiGroup-4-04

Wint de techniek het van de mens?

Robotisering wordt door medewerkers ook wel als een bedreiging ervaren. De slimme systemen die in staat zijn om administratieve functies en repeterende taken over te nemen kunnen immers banen kosten. Toch is deze bedreiging lang niet altijd van toepassing. Robots kunnen weliswaar qua snelheid en accuraatheid de mens soms verslaan, maar niet qua emotie. Een robot kan een medewerker ook juist ontzettend ondersteunen in piektijden, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft en de medewerker wordt ontstresst. Kortom, meer tijd krijgt voor het leuke aantrekkelijke werk.

Voordelen van een Probot op een rij

Door gebruikmaking van deze technologie kunt u:

  • Meer werk verzetten met dezelfde mankracht
  • Beter inzicht verkrijgen omdat systemen aan elkaar gekoppeld worden (big data)
  • Preciezer en sneller werken
  • Een continue verwerking van gegevens bewerkstelligen
  • Focus van personeel verleggen naar hogere en interessantere kwaliteit taken

Ook blij van RPA?

Robotisering van processen zorg ervoor dat er keuzes gemaakt dienen te worden die verder strekken dan het hier en nu. Wij zijn als geen ander gespecialiseerd in het bieden van maatwerkoplossingen op het gebied van HR en IT. Dit doen we namelijk al sinds 1998. Heeft u interesse om eens met ons te sparren over probot’s en procesoptimalisatie binnen uw organisatie? Schroom niet, laten we elkaar ontmoeten.

T (+31) 164 298 200
E info@rheigroup.com

Scroll naar boven