Luchtvochtigheid

Tips tegen hoge luchtvochtigheid op kantoor!

Nu het warme weer van vorige week wat minder warm geworden is, zal de luchtvochtigheid echter blijven. De zomerse temperaturen in Nederland gaan vaak gepaard met een hoge luchtvochtigheid, er zit dan veel waterdamp in de lucht. Dit kan hoofdpijn veroorzaken tijdens het werk.

Vooral als gewerkt wordt in een oud pand, kan de luchtvochtigheid nogal hoog uitvallen. Als ideale zomertemperatuur geldt voor binnenwerk een temperatuur van ongeveer 24 à 25 graden, met een luchtvochtigheid van tussen de 35 en 60 procent. Is dit schadelijk voor de gezondheid tijdens het werk? Dat valt wel mee, het wordt pas echt gevaarlijk als de thermometer meer dan 40 graden aanwijst. Maar het is juist wél gevaarlijk als de luchtvochtigheid vrij hoog is, dus meer dan 60 procent. Dan is er kans op hoofdpijn later op de dag en dufheid treedt ook sneller op. De concentratie daalt.

Wat te veranderen aan de situatie om prettig te blijven werken?

Een klein weerstation neerzetten op kantoor, geeft genoeg inzicht in de luchtvochtigheid in het pand. Als blijkt dat de luchtvochtigheid te hoog is, kan de werkgever maatregelen nemen om gezond te blijven werken. Planten op de werkplek regelen vanzelf het de vochtigheid in de ruimte. Sommige planten werken zelfs luchtzuiverend, denk maar eens aan de Aloë Vera en de Sansevieria.

Ook een luchtontvochtiger plaatsen helpt voor een gezonde werkomgeving. Dagelijks de kantoorruimte ventileren of luchten geeft een goed effect op de luchtvochtigheid. Mocht het niet te warm zijn in de ruimte, dan kan eventueel tegelijkertijd de verwarming aangezet worden. Dan daalt de luchtvochtigheid nog meer.

Kortom: met het oog op efficiënt werken op kantoor, is het van belang dat de werkgever een oogje in het zeil houdt en daarmee het personeel ontzorgt. Óók in de zomer.

1 gedachte over “Tips tegen hoge luchtvochtigheid op kantoor!”

  1. Mogelijk kun u AIR GROUP bv bellen uit Breda.
    Wij zijn de klimaat oplossers voor elk probleem wanneer het gaat over koelen of verwarmen of ventileren.
    Daag ons uit en ervaar hoe het is om een goed advies te krijgen.
    http://www.airgroup.nl
    Heeft u er al lucht van gekregen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven