Hans Dirkzwager, RheiGroup, quote, learning

Hans helpt bij leeroplossingen en cultuuromslagen

Hans is Senior Consultant bij RheiGroup en is gespecialiseerd in learningtrajecten bij grote organisaties. Hij kijkt waar een organisatie momenteel staat, naartoe gaat en wat het veranderingsproces betekent voor de medewerkers van de organisatie. Hij brengt in kaart wat deze medewerkers het beste kunnen gaan leren om zichzelf verder te ontwikkelen en hoe dit bijdraagt aan de organisatie. Hans heeft een passie voor learning en past zijn kennis toe om organisaties verder te helpen. Uiteindelijk moet leren bijdragen aan de strategische doelstelling van de organisatie.

“Als ik het ‘waarom’ van de opdrachtgever weet, kan ik ze helpen bij het inzetten van de juiste leermiddelen. Ik wil tot het juiste resultaat komen zonder het onnodig ingewikkeld te maken. Het vakgebied van HR is al ingewikkeld genoeg. Om het proces en resultaat overzichtelijk te houden, ligt de kracht in praktische en eenvoudige oplossingen.

Met meer dan 20 jaar ervaring in het vak van HR, met een focus op ‘learning’, heb ik mijn kennis de laatste jaren bij verschillende organisaties toegepast. De grootste kansen liggen bij het verbeteren van het nieuwe leren door technologie en mensgerichtheid. Bij een klant speelde de uitdaging dat de technologie erg snel veranderde, dat de traditionele manier van leren (klassikaal) niet meer te doen was en dat de doelgroep verschillend was. In plaats van trainingen opdragen aan het personeel, hebben we ze getest. De uitkomst van de test was een leeradvies op maat. Vervolgens boden we het leren aan op verschillende manieren, zoals: e-learning, klassikaal, coaching én op werkervaringsplekken. Hiermee kreeg de opdrachtgever inzicht in de capaciteiten van het personeel en de medewerkers kregen een opleiding op maat.

Ik kijk naar het optimaal laten functioneren van de werknemer. Mensen leren van anderen en leren door te doen. Door het leren te faciliteren, verandert de organisatie en daarmee ook de bijbehorende cultuur. Bepaalde hulpmiddelen horen bij learning, zoals een handig Learning Management Systeem. Medewerkers zijn met dit systeem beter in staat om inzicht te krijgen in hun ontwikkelmogelijkheden.

Learning en de bedrijfscultuur gaan vaak hand in hand. Learning faciliteert vaak een cultuuromslag, maar dient ook aan te sluiten bij de organisatiecultuur. Concreet gezegd zet ik, samen met de organisatie, zes stappen om te komen tot de nieuwe bedrijfscultuur. Beginnend met de strategische doelstellingen van de organisatie, daarna volgen de wensen en eisen en bekijk ik wat de impact zal zijn op de medewerkers en de organisatiecultuur. Hoe kun je deze resultaten het beste meten? Daar kijken we ook samen naar. Vervolgens maak ik een selectie van verschillende mogelijkheden. Dan door naar de implementatie en tenslotte volgt de optimalisatie.”

 

 

Wellicht vindt u ook dit artikel interessant: https://www.rheigroup.com/2017/12/19/rheigroup-en-learning-wat-hebben-ze-met-elkaar-gemeen/

Scroll naar boven