HR-doelstellingen met beoordelingsjaar

Wat zijn uw doelstellingen voor dit beoordelingsjaar?

Het is weer tijd voor een nieuw beoordelingsjaar. Laten we ons dit jaar eens richten op eenvoud, eenvoud in de breedste zin van het woord. De persoonlijke doelstellingen zoals meer gaan sporten of stoppen met roken, even daargelaten.

Welke zaken gaan in eerste instantie fout? Dat is een manier om er tegenaan te kijken, maar beter gezegd: wat kan verbeterd worden dit jaar? Kijk eens naar onoverzichtelijke of complex gegroeide werkzaamheden, waar u geen grip meer op heeft. Misschien kunnen deze werkzaamheden efficiënter worden en kunnen de kosten in uw organisatie omlaag.

Het leven is niet complex, we maken het ons complex

Efficiënter werken als doelstelling voor dit jaar, zorgt per definitie voor een stukje Lean in uw werk en in uw organisatie. Maak uw doelstellingen niet te complex en schep de juiste verwachtingen, zodat u een duidelijk vertrekpunt heeft aan het begin van het beoordelingsjaar. Als u leert hoe u uw eigen doelstellingen op eenvoud richt, kan deze manier van denken uiteraard ook doorgetrokken worden naar uw privéleven. Eenvoud gebruiken als doelstelling kan tenslotte zowel zakelijk als privé.

“Lean maken hoeft niet eenvoudig te zijn, maar eenvoud is per definitie Lean.”

Eerst voor uzelf, daarna voor anderen

Hoe andere mensen over u denken, daar heeft u geen controle over. Probeer dit dan ook niet. Leef uw eigen leven, beleef het met plezier en geef het beste van uzelf.

Mensen trekken zich vaak aan van wat de wereld van ze vindt. Het op vakantie gaan naar oorden waar vooral niet uitgerust mag worden en het laten zien van de actieve vakantie aan de hele wereld is waar tegenwoordig naar gestreefd wordt. Het is BEST oké als u even geen zin heeft om actief te zijn op vakantie, het is OOK oké om niet altijd aan de wereld te laten weten waar u op dat moment bent. Rust relativeert en geeft u de kans om met eenvoud naar zaken te kijken.

Door bij uzelf na te gaan welke doelstellingen bij u passen, kunt u uiteindelijk anderen beter van dienst zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan uw collega’s of klanten.

Als u een doel voor ogen hebt, communiceer dat dan het hele jaar door met elkaar en help op tijd met de nodige feedback.

 

Wij gaan weer voor eenvoud dit jaar, u ook?

Scroll naar boven