AVG – wat moet je ermee?

AVG – wat moet je ermee?

Op dit moment is er paniek in ondernemersland. Aan de ene kant kan je er niet meer omheen dat er op gebied van privacy en dataverwerking een hele hoop gaat veranderen. De boetes zullen niet mis zijn. Aan de andere kant, is er nog zoveel onduidelijk: hoe kan je hier nou het best mee omgaan?

Wij maken het graag makkelijk voor je: Who you gonna call?

Er zijn verschillende keuzes: van bedrijven die vooraan staan compleet proberen te voldoen aan alle regels die opgelegd worden tot aan bedrijven die incalculeren wat de boete gaat zijn als ze er niet (helemaal) aan voldoen.

Maar hoe dan ook, je krijgt te maken met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). We gaan van een nationale wetgeving naar een Europese wetgeving. In het algemeen geldt dat de rechten van personen ten aanzien van het gebruik van persoonsgegevens verder worden aangescherpt en uitgebreid. Zo krijgen ze het recht om hun gegevens in te zien, te wijzigen, vergeten te worden en ga maar door.

Dit geldt dus ook voor jouw klanten en jouw personeel. En de verantwoordelijkheid wordt bij het bedrijf gelegd. Jij moet als bedrijf kunnen aantonen dat je zorgvuldig met de persoonsgegevens van medewerkers en klanten om gaat.

Maar hoe doe je dat dan?

Een eerste stap is te inventariseren welke gegevens er op dit moment worden verzameld. Deze verzameling moet namelijk wel gerechtvaardigd zijn. Dit wil zeggen dat ze een bepaald belang hebben waarom ze verzameld zouden mogen worden.

Het merendeel van de verplichtingen heeft vervolgens te maken met registreren, registreren, registreren. Alsof we dat nog niet genoeg doen. Waar haal je nou de tijd vandaan om dat te doen? En hoe weet je nou zeker dat je dat goed doet?

En welke organisatorische en technische maatregelen moet je nemen om datalekken te voorkomen?

Call us!

Wij zijn de AVG-Busters! Dus geen paniek, neem contact met ons op. Wij zorgen voor een oplossing op maat, gebaseerd op IT, uitgaande van de mens. Waardoor jij je weer prima bezig kunt houden met waar je goed in bent: je vak! Maar wel op een veilige manier.

T (+31) 164 298 200

Scroll naar boven