Augmented Reality op de werkvloer

Augmented Reality op de werkvloer

Wij zijn dol op alle nieuwe gadgets. Zo stonden we vooraan bij elke nieuwe iPhone release en lopen we ook al een tijdje rond met een smart watch om onze pols. De tijd waarin wij leven is fantastisch: de ene technische ontwikkeling volgt de andere op en onze wereld wordt vervuld van allerlei praktische en minder praktische uitvindingen.

Natuurlijk zijn al die hippe gadgets heel leuk, maar wat wij dan tof vinden, is de zoektocht naar een praktische inzetbaarheid. Oke, van een smart watch is die snel gevonden. Maar wat kan je nou met Augmented Reality op de werkvloer?

Wat kan je met Augmented Reality op de werkvloer?

Nou, best veel. Als je een mooi stel smart glasses op je neus zet, met daaraan een slim stukje software, krijg je hele praktische toepassingen. En om even praktisch te blijven, hebben we de mogelijkheden in drie categorieën voor je op een rijtje gezet:

1. Het meekijken op afstand
Het wordt hierdoor mogelijk om jouw junior medewerker op pad te sturen en de senior van afstand te laten meekijken. Super handig als de senior niet op 2 plaatsen tegelijk kan zijn, wat eigenlijk altijd wel het geval is.

2. Het opvolgen van procedures
Wanneer jij jouw medewerkers stapsgewijs een procedure via de smart glasses laat opvolgen, zal hij nooit een stap overslaan of in de haast vergeten. Je blijft dus niet zitten met een handjevol schroefjes die toch nog ergens in hadden gemoeten. Niet alleen heel belangrijk voor de veiligheid, maar ook voor het borgen van de kwaliteit.

3. Het vereenvoudigen van logistiek
Hoe makkelijk is het dat wanneer jouw medewerker op zijn smart glasses precies kan zien waar een doos moet komen te staan? Of dat jouw medewerker tijdens het orderpicken meteen naar de juiste stellingen rijdt? Het scheelt een hoop ge-heen-en-weer en bovendien papierwerk, als dit allemaal via zijn brilletje binnenkomt. Gemak dient de mens.

Zwitsers zakmes

Het mooie aan de smart glasses is niet alleen dat hij kwaliteit waarborgt en de papierstapel vermindert. Het is een soort multitool wat er ook nog eens voor zorgt dat je medewerker niet door zijn rug gaat van het sjouwen. Hij vervangt namelijk de veiligheidsbril, de scanner, de portofoon, is een verlengstuk van de telefoon en je kunt er tijdens de lunch nog een leuk filmpje op kijken ook.

En superveilig, want hij geeft geen straling of warmte en kan ook op een ATEX telefoon aangesloten worden, zodat je niet bang hoeft te zijn voor ontploffingsgevaar. Bovendien werkt hij zowel op wifi als op 3G, dus mocht je modem het ineens begeven, heb je wel gewoon bereik.

Nu of later

En we zijn er in ons volle enthousiasme achter gekomen dat de mogelijkheden niet alleen eindeloos zijn, maar ook nog eens binnen handbereik. We werken hiervoor samen met diverse andere partijen: Iristick ontwikkelt de brillen, partijen als Proceedix bouwstenen voor de software en RheiGroup ontwikkelt er een toepassing omheen die praktisch is voor degene die ermee gaat werken.

We zijn op dit moment bezig een pilot waarbij we de oplossing vinden om een logistiek proces te vergemakkelijken. Onze klant is zich er niet alleen van bewust dat deze ontwikkeling heel veel efficiency gaat opleveren, maar vindt het natuurlijk ook gewoon heel tof om met zo’n vette gadget aan de slag te gaan!

Wil jij nou ook eens zo’n smart glasses op je neus zetten?

Bel me dan even, dan regelen we dat gewoon. 0164-298200

Kees

Scroll naar boven