Sinterklaas, HR-advies en IT-oplossingen

Thanksinterkerst

Thanksgiving, Black Friday en CiberMonday: deze (feest)dagen vliegen u om de oren, vallen allemaal in november én zijn allemaal Amerikaans. Toch doen we in Nederland steeds vaker mee aan deze dagen, waarom ook niet? Daarnaast vieren we ook onze eigen tradities, zoals Sinterklaas. Alhoewel deze traditie langzaam aan het veranderen is de afgelopen tijd.

De Amerikaanse Thanksgiving wordt altijd gevierd op de vierde donderdag van november. Dit is de dag waarop gedankt wordt voor de gelukte oogst, maar wat veel mensen vergeten is dat deze feestdag ook wordt gevierd om de eerste pelgrims van Amerika te herdenken, die zich in Plymouth, Massachusetts vestigden.

Veranderende Sinterklaastraditie

Logisch dat er in de VS veel aandacht aan deze feestdagen geschonken wordt en in Nederland iets minder. Hier hebben we onze eigen tradities, zoals Sinterklaas. Maar toch, de tradities veranderen dit jaar met als resultaat veel verdeeldheid en discussie in het land over de kleur van de, eens zo, zwarte piet. Dit jaar kwam Sinterklaas aan in Maassluis, op 12 november. Maar is dat wel zo? We hebben plekken gezien waar de intocht een week later was en zelfs op 26 november kan de goedheiligman vanuit Spanje met zijn boot en zijn pietermannen aanmeren op verschillende plekken in Nederland.

Het winterse gevoel

In Bergen op Zoom, de thuishaven van RheiGroup, werd de intocht gevierd op de traditionele wijze, met jawel, zwarte pieten. De kruidnoten en schuimpjes vliegen u om de oren in de winkels en op kantoor. Het kan resulteren in een paar pondjes extra voor de winter, omdat het snoepgoed te lekker is om te laten staan. Ook de trek in typische wintergerechten en dranken wordt groter. Denk maar aan stamppot, erwtensoep en chocolademelk met slagroom. Maar ach, er wordt toch gezegd dat het lichaam in de winter vraagt om een extra laagje vet, als bescherming voor de kou?

Scroll naar boven