Hardwerkend personeel op Olympische Spelen

Olympische Spelen met RheiGroup

Aankomende nacht is het zover: de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Hetgeen zoveel mensen vier jaar lang reikhalzend naar uitgekeken hebben, zal nu eindelijk plaatsvinden. Om 1:00 uur ’s nachts, Nederlandse tijd, zullen veel mensen aan de buis gekluisterd zitten om de adembenemende ceremonie op de voet te volgen.

Deze editie is springruiter Jeroen Dubbeldam uitgekozen om de Nederlandse vlag te dragen tijdens de openingsceremonie in Rio de Janeiro. Hij vindt het een enorme eer om Team NL te vertegenwoordigen. Namens 242 sporters mag hij met de vlag lopen. Niet alleen de paardensport is in Rio vertegenwoordigd. BMX, synchroonzwemmen, worstelen en handboogschieten; het is nog maar een kleine greep uit het brede aantal sportdisciplines welke vertegenwoordigd zijn op de Olympische Spelen. De Nederlandse sportliefhebber kan zijn hart ophalen, in maar liefst 24 olympische sporten zijn Nederlanders vertegenwoordigd.

Zondag 21 augustus zal de laatste dag zijn dat er gestreden wordt voor een medaille bij de Spelen. Vier weken lang zullen de sporters in het olympische dorp verblijven. Vier weken lang wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten door meer dan 10.000 atleten en 6.000 coaches. Wat daarna met het olympische dorp zal gebeuren, is nog maar de vraag. En hoeveel personeel zou er in totaal betrokken zijn bij de bouw van dit dorp?

Ergens is het niet goed gegaan met het aantal werknemers dat is ingehuurd. Toen begin vorige week de atleten hun intrek wilden nemen in de appartementen, bleek vrijwel alles niet af te zijn. Typisch een foutje, zeg maar grove fout, in de personeelsplanning of überhaupt in de planning. Het Internationaal Olympisch Comité heeft naast extra onderhoudsmensen ook duizend schoonmakers ingehuurd om de problemen in het dorp op te lossen. Vorige week zijn 30 professionals voor de flat van het Australische team aan de slag gegaan om onder andere de elektra en leidingen te maken. Niet voor niets was het Australische team na aankomst vrijwel direct weer vertrokken uit het dorp. Het was niet af en niet leefbaar. Het team heeft inmiddels zijn intrek in een van de hotels genomen, in het olympische dorp.

In tegenstelling tot het olympische dorp, is het Holland Heineken House wél op tijd af. Hier werken vooral vrijwilligers. Sportmarketingbureau TIG, Heineken en de HR-partner van de bierbrouwer hebben de selectie van deze vrijwilligers gemaakt. 221 vrijwilligers uit Nederland zijn van 15 juli t/m 28 augustus beschikbaar om mee te helpen met de Holland-gekte in Ipanema. Het mag dan een onbetaalde baan zijn, vrijwilliger wordt je niet zomaar. De barkeepers, koks, pr-medewerkers en hotelmanagers hebben pittige tests moeten doorstaan om door de selectie heen te komen. Desalniettemin kunnen straks de sporters, vrijwilligers, Nederlandse artiesten én de verwachtte 4000 bezoekers per dag, volop genieten van alles wat dit paviljoen te bieden heeft. Want, je kunt er meer dan alleen maar feesten.

Benieuwd naar het programma van de Nederlandse teams? Kijk hier.

 

RheiGroup wenst iedere sporter, betaalde werknemer en vrijwilliger een ontzettend gave tijd toe tijdens de komende weken op de Olympische Spelen!

Toi toi toi!