Interview-Ingrid-Uittenbogerd

“Goede oplossingen maken het werk eenvoudiger.”

“Als technisch consultant wil ik iets maken waar de gebruiker wat aan heeft, een systeem wat het werk van de klant ondersteunt. In samenspraak met de klant maak ik daarop een oplossing die eenvoudig te gebruiken is en waardoor het werk van de klant efficiënter is dan voorheen. Ik heb bijvoorbeeld een systeemoplossing ontwikkeld waardoor een hele afdeling van een bedrijf duidelijk overzicht had over de werkvoorraad en een taak of actie eenvoudig gereed gemeld kon worden.

Eenvoud en resultaat zijn onlosmakelijk verbonden met plezier. Ik haal plezier uit mijn werk, omdat ik vrijwel meteen resultaat van m’n werk zie, zoals bij dit ene bedrijf. Het is leuk om te zien dat in een jaar tijd 16.000 mutaties zijn verricht in ‘mijn’ systeem en dat ik als feedback van de betrokken afdeling terug krijg dat het systeem zo eenvoudig in gebruik is.

Naast mijn werk, houd ik van reizen en wandelen. Hier haal ik mijn energie uit. Ik doe de dingen die ik leuk vind en probeer hier zoveel mogelijk vrije tijd aan te besteden. Ontdekken, op wat voor manier dan ook, zit echt in me. Ik hoef niet ver te reizen om iets nieuws te kunnen zien, ook in Nederland is genoeg te ontdekken.”

Ingrid Uittenbogerd – Technisch Consultant