Interview Hans Dirkzwager

“Ik kijk naar het grotere geheel en zoek waar de oplossingen nodig zijn.”

“Ik ben Senior Consultant en resultaat en eenvoud passen goed bij mijn functie, maar ook bij mij. Als ik het ‘waarom’ van de opdrachtgever weet, kom ik op een zo simpel mogelijke manier tot het juiste resultaat zonder het onnodig ingewikkeld te maken. Het vakgebied van HR is al ingewikkeld genoeg. Dan ligt de kracht in praktische en eenvoudige oplossingen. Dat is waar ik steeds naar op zoek ben bij klanten.

Bij mij ligt de focus voornamelijk op klanten die ik begeleid in de veranderingen van het nieuwe leren. Met meer dan 20 jaar ervaring in het vak van HR, met een focus op ‘Learning’ heb ik mijn kennis de laatste jaren bij verschillende organisaties toegepast. De grootste interesses liggen bij het verbeteren van het nieuwe leren door technologie met als doel het verkrijgen van de juiste bedrijfsresultaten.

Ik kijk naar het optimaal laten functioneren van de mens. Ik haal het beste uit mensen. Ik stel vragen als: waar wil een organisatie naar toe? En hoe kun je dit als organisatie het beste faciliteren en de resultaten meten? Mensen leren van anderen en leren door te doen.en. Door deze manier van leren te faciliteren, verandert de organisatie en de daarbij behorende cultuur. Dan komt verandermanagement om de hoek kijken. Ik kijk naar de hele ‘employee lifecycle’.

Ik help bij cultuuromslagen binnen organisaties door ze te faciliteren. Ik bekijk het, vanuit het organisatieperspectief en vanuit een praktisch perspectief, kijkende naar wat de impact op de medewerkers en het resultaat is.. Door praktische oplossingen zijn medewerkers ’beter in staat hun werk te doen. ”

Hans Dirkzwager – Senior consultant